DettyDesign Lakberendezés

Monochrome otthonok

Vajon miért szeretjük annyian egy helyiségen belül valamely szín különböző árnyalatait használni? Kényelmes? Vagy mert ez a nagyon egyszerű, nyugalmat sugároz? Esetleg rizikómentes? Igen, ezek lehetnek a válaszok között.

Pedig egyáltalán nem egyszerű monochrome otthont létrehozni. Persze össze is dobálhatjuk az egyes darabokat lesz ahogy lesz alapon, viszont ha jól is akarjuk érezni benne magunkat, akkor egy kicsit mégis oda kell figyelni az összeállításra. Legelterjedtebbek talán a fehér otthonok, de sokan szeretik a barna és szürke árnyalataiban tündöklő otthonokat. Ilyeneket már mindenki látott, sokunknak nagyon tetszenek. És mi a helyzet a többi színnel? Elfogadnátok pl. zöld, kék, sárga és más színű lakásokat, szobákat?

Most mutatok rá példákat. 🙂 Szinte mindegyik nagyon tetszik. Jól használják a feketét, barnát, szürkét és a fehéret a monochrome szobabelsőkben, általuk hangsúlyossá válik a választott szín. Mit gondoltok?

És mire érdemes mindenképpen odafigyelni színválasztás előtt?

  • Fontosak a fényviszonyok (eleve sötét helyiségben nem használnék sötét színeket)
  • fontos a helyiség tájolása (északi tájolású szobában meleg színeket alkalmaznék, míg déli helyiségben inkább hideg színeket)
  • érdemes átgondolni, milyen funkciója lesz a helyiségnek (pl a vörös nagy mennyiségben nagyon irritáló, izgató, tüzes, ezért hálószobában nem használnék belőle sokat. Ugyan fontos egy pár életében a romantika, viszont a minőségi alvás is nagy jelentőséggel bír. Ezért én éppen csak egy kicsikét használnám… :))
  • illetve tartsátok szem előtt a színek hatásait is (erről itt olvashattok bővebben)

beige-monochromatic-room-color-cococozy-chaninliving black-kitchen-monochromatic-room-cococozy-ldaarchitects blue-monochromatic-bedroom-room-wall-paint-trim-match-cococozy-ldaarchitets-e1435585748569 blue-monochromating-dining-room-traditional-cococozy-coorengelcalvagrac gray-monochromatic-room-cococozy-crystalgentilello kelly-green-monochromatic-sitting-room-cococozy-e1435585790163 monochromatic-rooms-white-kitchen-tile-cococozy-cuffhome-e1435586541534 pink-monochromatic-room-cococozy-crystalgentilello steel-grey-monochromatic-room-den-cococozy-jamesthomaschicago-e1435615991369

Képek 

good-living-room-painting-ideas-brown-furniture-with-living-room-colors-to-match-brown-furniture

top-living-room-painting-ideas-brown-furniture-with-pleasant-living-room-in-brown-paint-color-schemes-with-brown-sofa-and

Képek

yellow-living-room4

Kép

red-living-room-living-room-decorating-ideas-ideal-home

Kép

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: http://dettydesign.hu/hirlevel/

Címkék: ,

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!