DettyDesign Lakberendezés

Egy nagyszerű ötlet pénzajándék átadására

5 gyermekem van. Vannak már szinte felnőttek: 18, 20, 22 évesek és vannak kicsik: 10 és 6 éves is. A kicsiknek egyszerű ajándékozni, minden évben levelet írnak a Jézuskának (míg kicsik, én írom), hogy mi történt velük egész évben, hogy mennyire nagyon jók voltak, és természetesen a levél alján ott van az ajándéklista is. Persze tudják, hogy a listából csak 1-2 ajándékot kapnak meg, de legalább van fogalmam róla, merre is induljak vásárláskor.

A nagyobbaknak már nem egyszerű örömet szerezni. Mindenük megvan. De mindig gyűjtenek valamire: nyári utazásra, valamilyen műszaki kütyüre, nagyobb dologra. Ebből következik, hogy a pénznek örülnek a leginkább karácsonykor. Kétségeim ugyan vannak a dologgal kapcsolatban, de belegondoltam, miért ne adhatnék nekik pénzt? És ha nem pénzt adnék, akkor mit? Pulóvert, sapkát, kesztyűt – és ha nem találom el a méretet, színt, stílust? Vehetnék kütyüket – ezekre viszont én nem vállalkozom, nem értek hozzájuk. Vagy ajándékozhatnék valami élményt. Ez jó ötlet, pl. olyat, ahol a család együtt lehet. Na igen, de mi van, ha pont akkor nem érnek rá, nem tetszik, akármi. Szóval, a pénzzel nem nyúlhatok mellé, biztosan örülnek neki, bármennyit adok, jó lesz. Mellé természetesen kapnak könyvet, olyat, amit visszavihetnek a könyvesboltba blokk ellenében kicserélni, ha nem tetszik, vagy megvan.

Eldöntöttem, pénzt kapnak. Na de hogyan csomagoljam, hogyan adjam át? Csak úgy, kézből kézbe? Borítékban? Könyvben? Böngészgettem kicsit a neten, és találtam olyan oldalakat, ahol pénz origamival foglalkoznak. Nagyszerű dolgokat lehet hajtogatni pénzből! Jó, akkor hajtogatok én is, gondoltam. És ezt hogyan adjam át? A legkézenfekvőbb megoldás, ha üdvözlő kártyát készítek nekik, és a pénzt beleépítem a kártya mondanivalójába. Az elgondolást tett követett, a kisebb gyerekekkel elővettük a kreatív dobozkánkat, amiben az évek alatt sok minden összegyűlt: szalagok, pom-pomok, dekorgumi formák, flitterek, kartonlapok, mintás lapok, tortapapír stb… Kiválasztottuk a hozzávalókat, az eredményt itt láthatjátok.

Végül nem kellett nagyon origamizni, egyszerűen megoldottunk a pénz hajtogatását. Természetesen nem ragasztottuk a laphoz a pénzt, csak nyersgumival (bluetech, gyurmaragasztó) illesztettük a képre, könnyedén eltávolíthatók. (A hóemberes kártyára nem tettünk pénzt, egy ismerős hölgynek készült).

Ezeket a kártyákat még borítékba tesszük, és remélhetőleg tetszeni fog nekik. 10 nap múlva megtudom. 🙂

Kellemes ünnepeket kívánok mindannyiótoknak!

SAM_3445

SAM_3450

SAM_3470

SAM_3495

SAM_3496

1

2

3

4

5

Az inspirációt a Pinterest oldaláról vettem.

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: http://dettydesign.hu/hirlevel/

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!