DettyDesign Lakberendezés

Csináld magad: ünnepi asztali hangulatfény

Olvastátok már a cikkemet a fonalból készíthető gömbdekorációról? Nos, továbbgondoltam a dolgot. Miért ne készíthetnénk világító asztali dekorációt? Hűvös van, sötét van, dobjuk fel a hangulatunkat kis lélekmelengető fénylő dekorációval! A gömb forma helyett kúp formára gondoltam, hiszen nagyszerűen beilleszthető ez a forma a karácsonyi és más ünnepi dekorációs hangulatba.

Nálam sok dekor alapanyag megtalálható itthon. Most is volt hungarocell kúpom alapnak, volt többféle színű és anyagú “fonalam” , illetve olló, konyhai folpack, olaj is megtalálható. A ragasztót én készítettem, szerintem erre a célra a legjobb a csiriz, elkészítését itt láthatjátok.

Névtelen

A képre kattintva nagyobb méretben is megtekinthetitek

A kúp formájú asztali hangulatfény elkészítése a fenti képen látható, de azért pontokba szedve le is írom:

1. Alapanyagok: kúp formák hungarocellből, papírból (nekem kettő kúpom volt itthon, a harmadikat – a képen a nagyon csúcsos – én készítettem papírból), különböző zsinegek, kötelek, szalagok, csiriz, olló, folpack, olaj.

2. A formát szükséges folpack-kal betekerni, majd olajjal átkenni, hogy száradás után könnyen le lehessen húzni róla.

3. A csirizbe húzott  szalagokat elég könnyen fel lehet vinni a formára. Azért kis türelem szükséges hozzá, mert a szalag nem mindig tudja, hogy mit szeretnénk… 🙂

4. Elkészülte után 10-12 órát hagyni kell száradni (én éjjel hagytam, meg másnap délelőtt)

5. Másnap könnyedén, erőfeszítés nélkül elvált a dísz a formától, le lehetett húzni róla. Utolsó lépésként a dísz talpát körbe lehet vágni egyenesre, hogy szépen megálljon az asztalon. Helyezhetünk bele biztonságos led gyertyát, karácsonyi fényfüzért.

 

Íme, az elkészült díszek már fénybe burkolózva kívül-belül. 🙂

1

2

3

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: http://dettydesign.hu/hirlevel/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!