DettyDesign Lakberendezés

Ha iskolába megy a gyerek...

Egy 6-7 éves, iskolába készülő kisgyerek szobája nagy változáson esik át iskolakezdés előtt. Az óvodás bútorainak egyes darabjait célszerű lecserélni: pl, ha még nincs neki, már szüksége lesz egy felnőtt méretű 90*200 cm-es ágyra.

Szüksége lesz nagyobb méretű szekrényre, több szabad polcra. A polcokról a játékokat még nem kell elpakolni, elajándékozni, az ilyen korú kisgyerek is nagyon sokat játszik még. A játékokat szépen dobozokba, kosarakba rendezve mindig rendet tud tartani a gyerek. Biztassuk rá, hogy rámoljon el maga után, az első időben biztosan nagyon lelkes lesz, talán megszokja, és később is így tesz.

Mindenképpen legyen hely a könyveinek, írószereknek, papírlapoknak. Ezek legjobb helye az íróasztal környékén van. Ha még nincs, ezt is lassan be kell szerezni. Érdemes olyan asztalt választani, ami úgymond együtt nő a gyerekkel: változtatható az asztal magassága. Minimális mérete 60*120 cm legyen. Az asztal mellett, fölött legyen egy asztali lámpa. Íróasztalra akkor is szükség van, ha tudjuk, hogy gyermekünk biztosan a közelünkben, a konyhaasztalnál fog leckét írni. Örüljünk ennek, még akkor is, ha bizony az étkezőasztal mindig tele lesz füzetekkel, papírokkal, ceruzákkal. Eljön az idő, mikor már lasszóval sem fogjuk tudni kihozni szobájából. 🙂

Igyekezzünk világos, jól szellőztethető, lehetőleg ne a legkisebb szobát  berendezni számára. Egy kisgyerek szobájában több funkciónak is helyet kell találni: ez lesz az ő hálószobája, a játszószobája, a tanulószobája, nappalija, ahol a barátait fogadja. Ha nem tudjuk megoldani, hogy viszonylag nagyobb szoba jusson neki, próbáljuk meg többfunkciós bútorokkal berendezni. Jó megoldás, ha emeletes ágyon alszik, ahol az egyik ágy átadható éppen ott vendégeskedő gyereknek, nappal pedig az alsó ágy kanapéként funkcionálhat. El lehet tolni vagy forgatni az ágyakat egymáshoz képest, így adva lehetőséget szekrény vagy íróasztal behelyezéséhez. Számtalan variáció lehetséges, szebbnél szebb megoldások léteznek. Fantasztikus iskolás szoba inspirációk ebben a cikkben láthatók.

Nem szükséges nagyon élénk színű bútort vásárolni, a játékok, a könyvek elég színt visznek a szobába. Úgyis eljön majd az idő, amikor már nem tetszik az erős zöld, vagy rózsaszín ajtófront, egy semleges színű bútor tovább szolgálhatja tulajdonosát.

Más a helyzet, ha két gyerek osztozkodik egy szobán. Fontos, hogy mindkét gyereknek legyen külön asztala, ágya, legyenek saját polcaik, saját fiókjaik, ahová a kincseiket rejthetik, és legyenek tárolószekrényeik. Minden gyereknek szüksége van időnként, hogy elvonuljon, elbújjon olvasgatni, játszani, esetleg durcáskodni. 🙂 Biztosítsunk számukra ilyen helyet! Olvasókuckókról ebben a cikkben olvashatjátok pár hetes cikkemet.

Ha igénylik, meg lehet oldani elválasztani a két gyerek területét. Kis szoba esetén elég csak jelképesen, egy függönnyel, egy paravánnal megoldani az elválasztást. Erre ezekben a cikkekben találhattok megoldásokat.

A biztonság nagyon fontos. A következő képek némelyikén a felső ágyakon nincs oldalrács. Figyeljünk rá, hogy legyen, ez fontos a kicsiknek is és még a nagyobbaknak is.

 

bedroom-space-saving-furniture-for-teenage-bedroom-design-with-under-bed-cabinet-and-blue-rug-17-cool-bedoom-designs-for-teenage-girls-girl-room-furniture-girl-room-girl-rooms-tumblr-804x893

Thoughtful-teen-Room-Layout-1

Thoughtful-teen-Room-Layout-2

Thoughtful-teen-Room-Layout-3

Thoughtful-teen-Room-Layout-4

Thoughtful-teen-Room-Layout-5

Thoughtful-teen-Room-Layout-6

Thoughtful-teen-Room-Layout-7

Thoughtful-teen-Room-Layout-9

Thoughtful-teen-Room-Layout-11

Thoughtful-teen-Room-Layout-16

Thoughtful-teen-Room-Layout-22

Thoughtful-teen-Room-Layout-23

Thoughtful-teen-Room-Layout-35

Képek

.

Érdekel a lakberendezés? Gyertek, csatlakozzatok a fb csoportomhoz! Ott kérdezhettek, segíthettek másoknak, jól érezhetitek magatokat hasonló érdeklődésű emberek között.

Ha pedig nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: http://dettydesign.hu/hirlevel/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!