DettyDesign Lakberendezés

Csináld magad: korona gyermeknapra

Hogy egy lakberendezési blogban mit keres olyan csináld magad cikk, aminek köze nincs a lakberendezéshez? Hááát, lakberendező is vagyok, de elsősorban anyuka, aki nagyon sokat kreatívkodik a gyerekeivel. Hamarosan jön gyermeknap, ezért most ismét jó ürügy volt elővenni a kreatív kosarunkból a holmikat és készíteni valami jót. Úgy gondoltuk, most koronát alkotunk nekik. Mivel tudtam, hogy az elkészítésükről poszt lesz, ezért ők mondták, én csináltam, most nem bíztam rájuk sem a vágást, sem a ragasztást. Nagyon ügyesek az ilyen dolgokban, nálunk mindig kint vannak a ceruzák, ollók, ragasztók, gyurmák, festékek, most mégis inkább én csináltam… 🙂 Egy következő alkalommal viszont már majd ők készítenek hasonlót.

A korona hozzávalói lehetnek: dekorgumi (nagyon szeretem, mert nem szakad, nem fakul, vízálló, nem gyűrődik, jól vágható, ragasztható), különböző formájú flitterek, lapos strasszok, elővágott dekorgumi minták, ollók (különböző vágóélű cikk-cakk olló is lehet), ragasztó, tűzőgép, lyukasztó (ezt most nem használtuk, mert eltűnt), filctollak.

A korona elkészítése nem bonyolult. Érdemes papírból sablont készíteni, majd azt átmásolni a dekorgumira. Szükség lesz egy kb. 2,5 cm-es dekorgumi csíkra is, mivel az A4-es lapok nem fogják átérni a gyerek fejét, toldani kell tűzőgéppel. A csíkot tűzzük a korona elejéhez, mérjük a gyerek fejéhez, és a felesleget vágjuk le. Kiterítve lehet is díszíteni. Ha kész, tűzzük a másik oldalt is a koronához a csíkot, dekoráljuk a csíkot is. A dekoráció szépen eltűnteti a tűzés nyomát.

Képekben:

SAM_1057

SAM_1059

SAM_1060

Névtelen1

Készült egy másik korona is a kislányomnak, ennek leírása itt látható.

Névtelen11

Névtelen111

.

 Ha nem szeretnétek a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozzatok fel Hírlevelemre! Itt tehetitek meg: http://dettydesign.hu/hirlevel/

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!