DettyDesign Lakberendezés

Kicsi konyha berendezése

Konyha téma ismét. Hogy miért? Az apropója, hogy a facebook oldalamon KONYHASZÉPSÉGVERSENYT hirdettem 2014. április 20-27-ig, itt olvashattok róla bővebben. Játsszatok velem az értékes nyereményekért!

Számotokra milyen az ideális konyha: rusztikus, modern, kicsi vagy nagy? És a Ti konyhátok olyan, amilyet mindig is álmodtatok magatoknak? Fontos, hogy megfelelő legyen, hiszen ahogy egy előző bejegyzésemben is írtam, a konyhában túl sok időt töltünk el ahhoz, hogy ne szeressük.

Most pici konyháról hoztam képeket, mert a kicsi is lehet szép, meghitt és praktikusan berendezett. Sőt, egy picike konyhában minden kézre esik, nem kell felesleges köröket megtenni főzés közben. Egyedül a tárolás okozhat fejtörést, de ha kihasználtok minden sarkot, falat a tárolásra, imádni fogjátok.

Mégis mire figyeljetek kicsi konyhátok tervezésekor a teljesség igénye nélkül:

  1. Használjatok világos színeket, ezzel szinte kitárul a tér…
  2. A korlátozott hely miatt érdemes kisebb szekrényekkel berendezni a helyiséget: a nagy tömegű, sötét szekrény nem ide való. Le kell mondani a konyhaszigetről, az U alakú elrendezésről, a nagy méretű étkezőasztalról. Legjobb, ha asztalos készít méretre, helyhez igazított bútorokat, esetleg lehajtható/kihajtható asztalt.
  3. A megfelelő világítást minden konyhában nagyon komolyan kell venni a biztonság miatt, kicsi konyhában különösen oda kell figyelni rá. Nagyobbnak hat a tér, ha minden sarok kellően meg van világítva.
  4. Levegősebbnek fog hatni a tér, ha nem csak faliszekrényeket használunk, hanem polcokat is. A polcokon dobozokban, kosarakban nagyszerűen lehet tárolni.
  5. Ha nem muszáj, ne akasszunk fel függönyöket. A függöny lezárja a teret, hagyjuk, hadd táruljon elénk a látványt! Persze, azért egy mandala, egy növény az ablakban segít, hogy feng shui szempontból is harmonikus maradjon a hely.
  6. Ha kicsi a konyha, a lakás is kicsi. Kicsi lakásban talán csak 1-2 ember él. Biztosan szükség van nagy hűtőre, 4 égős tűzhelyre, dupla mosogatómedencére? Ha ezeket kisebbre cseréljük, jobban elférünk, és a pénztárcánknak is jót tesz.
  7. És végül,de nem utolsó sorban mindig legyen rend. Kicsi konyhában különösen fontos megtartani a rendet, ezt megfelelő mennyiségű tárolók elhelyezésével tudjuk biztosítani.

További ötleteket konyha berendezésével kapcsolatban itt olvashattok.

És most nézzétek a képeket!

creative-small-kitchen-ideas-5-554x738

creative-small-kitchen-ideas-9-554x530

creative-small-kitchen-ideas-20-554x738

creative-small-kitchen-ideas-23-554x705

creative-small-kitchen-ideas-24-554x738

creative-small-kitchen-ideas-26-554x738

creative-small-kitchen-ideas-36-554x816

creative-small-kitchen-ideas-38-554x837

creative-small-kitchen-ideas-41-554x702

contemporary-design-italian-kitchen-modern-kitchen-nooks-634x844

enchanting-small-kitchens-design-ideas-modern-small-kitchen-design-inspirations-2013

kitchen-idea-cute-small-white-kitchen-design-with-orange-cabinet-large-chrome-refrigerator-and-white-kettle-on-white-countertops-wonderful-kitchen-design-ideas-for-small-spaces-design-634x949

Képek és Képek

.

Kérlek szavazz rám az Év Anyavállalata versenyen! Idén is indultam ezen a jeles eseményen, és szükségem van minden lájkra. :)ITT adhatod le szavazatodat.

.

 Ha nem szeretnél a továbbiakban lemaradni legfrissebb bejegyzéseimről, iratkozz fel Hírlevelemre! Itt teheted meg: http://dettydesign.hu/hirlevel/

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!