DettyDesign Lakberendezés

13 romantikus baldachin

Mindannyian szomjazzuk a romantikát, különösen, hogy hamarosan itt van Valentin nap. Egy közös reggeli itt, egy kettesben eltöltött este ott, majd jöhet a hálószoba… Könnyű a dolgunk, ha már a hálószoba is romantikusan van berendezve. Nem kell oda tv, munkasarok (megöli a romantikát), viszont szükséges kényelmes dupla ágy, lágy fények, sötétítő függöny, kellemes meleg, puha textilek és sokat javíthat a hangulaton egy szép baldachin is. Tágas szobában kuckós hangulatot teremt, véd a reggeli fénytől. Kis helyiséget is drámaian átalakít, bár érdemes függöny nélküli darabot választani. Mágikus, hívogató, biztonságot nyújtó, nem? Ha úgy döntötök, baldachin lesz a hálóban, érdemes a stílusát a már meglévő bútorokhoz igazítani.

Ne mondjátok, hogy Nektek nem tetszik egyik megoldás sem! Melyik tetszik: a mennyezetre erősített drapéria, vagy az oszlopos megoldású? Függönnyel vagy függöny nélkül?

Egyébként tudjátok mikortól és miért létezik baldachin? A középkorban lett nagyon népszerű a szegényebb otthonokban – sokan úgy gondolják, hogy a gazdag családokban terjedt el -, hogy védve legyen az éjjel pihenő ember a mennyezetről lehulló szalma, nádtető, vakolat, rovarok és különböző lehulló szennyeződésektől. Ezen kívül védelmet nyújtott télen a hidegtől, illetve a kíváncsi pillantásoktól, hiszen akkoriban egy helyiségben akár egy egész család is nyugovóra tért.

Később már a nemesi családokban is használták a hideg ellen és az intimitás megtartására, ugyanis sokszor a szolgák is uruk és parancsolójuk szobájában kapott helyet éjszaka.

Kis történelem után következzenek a képek.

cool-canopy-beds-1-500x333

cool-canopy-beds-3-500x333

cool-canopy-beds-4

cool-canopy-beds-5-500x382

cool-canopy-beds-006-500x375

cool-canopy-beds-7-500x749

cool-canopy-beds-8-500x374

cool-canopy-beds-9-500x413

cool-canopy-beds-15-500x396

cool-canopy-beds-18-500x635

cool-canopy-beds-28

cool-canopy-beds-29

Diy-Canopy-Bed-Curtains

Képek

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!