DettyDesign Lakberendezés

Vigyél fényt az otthonodba!

Sötét, komor az otthonotok? Ritkán jut be napfény az ablakokon? Jön a tél, rövidülnek a nappalok, különösen oda kell figyelnünk, hogy otthonunk ne legyen az “örök sötétség birodalma”. Nem tudtok mit tenni, ha nem akartok az otthonotok után Ti is sötét hangulatba kerülni nap mint nap, változtassatok meg pár dolgot.

Mégis hogyan? Az első, ami mindenkinek rögtön eszébe jut, hogy nagyobb teljesítményű izzókra cserélik a meglévőket (hagyományos izzókat). Nem ez a jó megoldás. Egyrészt növeli a villanyszámlát, a hatásfoka nem megfelelő, vagyis a fényhasznosítása alacsony: kis túlzással több hőt ad le, mint fényt. Másrészt az EU az éghajlatváltozás kihívását, a környezetvédelem és az energiatakarékosság szempontjait szem előtt tartva 2008. december 8-án a nagy energiafogyasztású, hagyományos izzólámpák fokozatos kiszorítását javasolta. (Wikipédia) Tehát fokozatosan át kell térni a háztartásokban a környezettudatosabb, energiatakarékos fénycsövek használatára. Ez mindenki érdeke.

A teljes cikk a DettyDesign Lakberendezés oldalán olvasható.

Képek

Iratkozzatok fel HÍRLEVELEMRE, hogy ne maradjatok le legfrissebb bejegyzéseimről! Olvassátok el a tájékoztatót, higgyétek el, érdemes! 🙂

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!