DettyDesign Lakberendezés

Növeld otthonod méretét balkonbeépítéssel!

 

Mi az erkély, és mi a balkon? Neked teraszod van, vagy erkélyed? Mit jelent a loggia kifejezés?

Az erkély a homlokzat síkjából kiugró építmény, amelyet franciásan balkonnak hívnak. Fölötte az emeletes beépítésnek köszönhetően további erkélyek találhatóak, tehát felülről zártak. A terasz szintén kiáll a falsíkból, viszont nincs fölötte másik építmény, felül is nyitott. A loggia a fal síkjába mélyedő terület, körben 3 oldalról és felülről zárt.

Erkély, loggia beépítés előnye: megfelelő szigetelés mellett kihelyezhetők oda növényeink, bútoraink védve lehetnek esőtől, széltől, hótól, fagytól. Forgalmas utak mellett zajvédő hatása is ismert. Nyáron a meleg lakásból erkélyre menekülve szúnyoghálóval ellátva védve lehetünk a vérszívók támadásaitól. Télen egy beépítésnek köszönhetően csökkenthetők a fűtési költségek a lakásban, kevesebb hideg levegő áramolhat a nyílászárókon keresztül.

Ha évszaktól függetlenül szeretnénk használni erkélyünket, loggiánkat, érdemes megfelelően leszigeteltetni és megfelelő fix és/vagy nyitható ablakkal ellátni. Ilyenkor már használható nem csak tárolásra, hanem kialakítható ott kis iroda, pihenőszoba, olvasószoba, tágítható a nappali vagy hálószoba mérete.

Erkély vagy loggia beépítés esetén minden esetben érdemes bejelenteni az igényt a helyi építési hatóságoknál. Társasházak esetében írásbeli engedélyt szükséges kérni a lakóktól.

Honlapomon további praktikus és érdekes cikket lehet olvasni.

balcony-ideas-05

balcony-ideas-06

balcony-ideas-10

balcony-ideas-11

balcony-ideas-12

balcony-ideas-13

balcony-ideas-14

balcony-ideas-15

balcony-ideas-16

balcony-ideas-18

 

1377568_524917947596607_274763407_n

1383564_524918054263263_473639699_n

1395394_524918104263258_971259721_n

Képek és Képek

 

Kommentek

(A komment nem tartalmazhat linket)
 1. 🙂
  Köszönöm a hozzászólást. Én úgy gondolom, ha már csinálunk valamit, csináljuk jó. Ha nem értünk hozzá, kérjünk véleményt szakembertől. Ha olyan szerencsés valaki, hogy van balkonja, érdemes kihasználni a lehetőséget az élettér megnövelésére, hogy ne csak tárolóhely legyen az…

 2. Kratochvill Csaba says: (előzmény @Lakjunk jól)

  Nem teljesen értek egyet (Lakjunk jól véleményével):

  Az erkély nálunk kiegészíti a lakást: a lakásban ablak előtt lévő “virágsziget” folytatódik az erkélyen is, csobogó és minikert is van. De van redőny és ősztől tavaszig polikarbonát ablaktáblák is, amiket ha eljön a jó idő, felhajtok, illetve leveszek. Ezek az ablaktáblák a redőnnyel kombinálva ősztől tavaszig a lakás hőszigetelésében segítenek, nyáron a redőny az árnyékolással pótolja a klímát… de kapott helyet egy összecsukható asztal és szék is, ha ezen a kellemes helyen olvasni, pihenni akar az ember…

 3. Lakjunk jól says:

  Szerintem az erkély beépítésére egy ésszerű magyarázat van: lehetetlen helyre, forgalmas főútra néz. Ha úgy építik be, mint a fotók nagyrészén – és ami a hazai gyakorlat is – vagyis nem nyitják össze a mögötte lévő szobával, akkor az eredmény egy sötét szoba, aminek nincs közvetlen szellőzése, plusz egy nyáron forró, télen pár fokos erkély, ami így lomtárrá változik pillanatok alatt és végleg reménytelen hellyé tesz egy panellakást pl. Tapasztalat, ilyenben laktunk és így rontotta el a lakását szinte mindenki a házban. Inkább szép erkélyek, növények, zöld sziget a városban. Ezt tanácsoljuk!


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!