DettyDesign Lakberendezés

Őszi hangulat az otthonunkban

Ti dekoráltok otthon ősszel? És hol? Már elkezditek a kertben, a bejárati ajtóban (ajtókoszorú, ötletek itt : ) vagy csak a lakásban? Nem tündököl még az ősz teljes pompájában, zöldek még a fák, melegebben süt a nap… Van idő kitalálni, hogy hol és mit dekorálnátok, de az biztos, hogy érdemes bevinni az őszi hangulatot otthonunkba: színekkel, termésekkel, illatokkal, fényekkel…

Milyen színekkel üdvözölhetjük otthon az őszt? Aranyló narancs színekkel, barnákkal, meleg vörösekkel. Ha megtehetjük, cseréljük le a díszpárnák huzatát ilyen meleg színű huzatokra, borítsuk a kanapét meleg pléddel, terítsünk le puha szőnyeget ha nyáron nem volt. A nyárias, könnyedebb függönyöket is le lehet váltani nehezebb, melegebb drapériákra. Szóljon minden textil a melegségről, a puhaságról, a biztonságról. Lehet kötött ruhát húzni a tárgyakra, ahogy egy korábbi cikkemben írtam itt és itt. 🙂

További őszi dekorációs ötleteket láthattok a honlapomon.

autumn-living-room-decoration

Kép

Az őszi terméseket mindenki ismeri. Fel is használjátok őket dekorálásra? Mivel dekoráltok/dekorálnátok: kis méretű dísztökökkel, dióval, mogyoróval, tobozzal, gesztenyével, falevelekkel?  Íme pár ötlet, hogyan tegyétek ezt.

 

CLX0907IDEA017-de

CLX0907IDEA006-de

CLX0907IDEA009-de

CLX0907IDEA014-de

Képek

 

Szeretitek az ősz illatát? Aki gyakran sétál ősszel a szabadban, jól ismeri ezeket: lehulló avar, a friss bogyók, gyümölcsök, őszi virágok, a gyengébben sütő napfény, a hűvösebb idő illata ez. Az illatgyertyákkal, különböző füstölőkkel, illóolajokkal hasonló hangulatot vihettek otthonotokba. Vagy készítsetek potpourrit szirmok, fűszernövények, különböző termések, levelek és füvek felhasználásával. Ezeket helyezzétek üvegedényekbe, fa tálakra vagy tűzzétek ezeket hungarocell formákba. Hetekig képesek ontani magukból fantasztikus illatukat. Ha szerettek sütni, süssetek gyümölcsöket, gesztenyét, tököt, esetleg gyümölcsös sütiket, pl. egy almás pitét. Isteni illatuk belengi az egész lakást, otthonosságot, kellemes hangulatot, meghittséget varázsolva oda.

És mi a helyzet a fényekkel? Ahogy múlik a nyár, egyre rövidebbek a nappalok és hosszabbak az éjszakák. A világítással is különös hangulatot tudunk becsempészni otthonunkba. Az általános világítás mellett érdemes helyi világítást is alkalmazni kanapé mellett, íróasztalon, képek megvilágítására… Ilyen fényforrás a kandalló meleg fénye is.

autumn-decorating-ideas1

Kép

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!