DettyDesign Lakberendezés

Gyerekszoba kisiskolásoknak

Az előző bejegyzéshez hasonlóan a mai téma is az iskolakezdés. Nagyon izgalmas időszak ez iskolakezdő kisgyereknek és szülőnek egyaránt. Sok kérdés felvetődik ilyenkor: vajon hogyan fog teljesíteni az iskolában, fogják-e szeretni, tudunk-e segíteni neki, lesznek-e barátai stb.

Segítsük a 7 évesünket úgy, hogy kialakítunk számára egy inspiráló, nyugodt környezetet a tanuláshoz. Valószínű, hogy az első időszakban nem a szobájában fog leckét írni, hanem a szülők közelében a konyhában, azonban célszerű már most átalakítani azt.

Milyen bútorokat érdemes a meglévőkhöz vásárolni? Ha még nincsen neki, fontos egy igazi íróasztal. Jó, ha színben, anyagban illeszkedik a szoba stílusához. Íróasztal környékén rengeteg tárolóhelyre lesz szükség: el kell helyezni új könyveit, íróeszközeit, rajzeszközeit, rengeteg apróságot. Az ilyen idős kisgyerekek nagyon szeretnek gyűjtögetni, érdemes dobozkákba rendezni ezeket. És mit tegyünk, ha már nem fér újabb tárolóhely a szobában? Használjuk ki a falakat tárolásra! Erről ebben a cikkben írtam.

Szüksége lesz egy jó székre is.  A legjobbak a kifejezetten gyerekekre méretezett forgószékek. Szükséges még íróasztal lámpa. Ha nem fér az asztalra, vegyünk csiptetős megoldásút, könnyen a polcra lehet erősíteni.

Mire lehet még szüksége? Szekrényekre, ágyra, rengeteg polcra, ahol a játékok mellett már egyre több könyv is szerepet kap. Szükség van pihe-puha szőnyegre, függönyre. Ezekre a dolgokra most nem térnék ki, feltételezem ezek eddig is részét képezték a szobának. 🙂

Ha olvasnátok még a témában, ajánlom ezt a cikket. És íme, 40 fantasztikus kép gyermekszobákról: itt láthatók.

Ha kisebb testvér is lakik a szobában, nagyon fontos, hogy a gyerekeknek meglegyen a saját kuckójuk: legyen saját ágyuk, szekrényük, polcuk. Ha kicsi a hely a szobában, érdemes emeletes ágyat vásárolni számukra, a 6-7 éves idősebb gyerek már nyugodtan kerülhet az emeletre. Nagyon fogja élvezni.

kids-bedroom-1-670x558

kids-bedroom-2-670x514

kids-bedroom-3-670x515

kids-bedroom-17-670x514

kids-bedroom-20

kids-bedroom-26

Képek

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!