DettyDesign Lakberendezés

Otthon a kollégiumban

Nyakunkon az iskolakezdés. A legtöbb gyermek családi környezetből indul majd reggelente iskolába, viszont nagyon sokan kénytelenek kollégiumba költözni.  A kollégiumi szobákra 3 dolog jellemző: sivár, kicsi, személytelen.

Sok kérdés felmerül ilyenkor a költöző fiatalban és szülőben: hogyan fog tudni kijönni szobatársaival, milyen praktikákkal tárolja holmijait az ici-pici szobában, hogyan tegye otthonossá úgy a szobát, hogy nem szabad festeni, fúrni, faragni. Tippek, ötletek ebben a cikkben, talán választ adhatnak a kérdésekre.

Pár dologra mindenképpen szüksége lesz a személyes tárgyakon kívül, hogy komfortosan érezhesse magát. Nézzük az én listámat: van itt többek között szőnyeg és sok díszpárna a kényelem miatt. Ágy alatti tárolódoboz,  görgős mobil tároló és tárolós ülőke a helytakarékosság jegyében. Van itt karakteres ágynemű, hogy vidámabb legyen az egyszerű, színtelen szoba. A kényelmes szék elengedhetetlen egy tanulószobába, és ugyanilyen fontos a helyi világítás az íróasztalon. És mi a helyzet a konyhai eszközökkel? Van tapasztalata valakinek, hogy mit szükséges beszerezni oda? Pár edény, tányér, evőeszköz, pohár, kávéfőző, ha szükséges, mikro, hűtő, ha nincsen. Én sajnos nem voltam kollégista soha, viszont laktam munkásszállón és házaspári szállón pár hónapig. Nem sokáig bírtam/bírtuk. A szállóra is mindent magunknak kellett vinni a főbb bútordarabokon kívül.

Ti mit vennétek el a listából, és mit tennétek hozzá? Megosztanátok velem a kolis élményeiteket: mi tetszett ott és mi nem?

hhe

 1. Laptop tartó állvány – Elattro bútor – 15.900 ft
 2. Ágy alatti tároló doboz – Kika – 2.990 ft
 3. BALUM szőnyeg 130 cm – Ikea – 17.990 ft
 4. Ragasztószalag adagoló és olló – Chibo – 2.995 ft
 5. Ágynemű – atHOME – 11.985 ft
 6. Széles irattartó és doboz – Chibo 2.695 ft-tól
 7. Saturn tárolós ülőke – 4.690 ft
 8. HELMER fiókos szekrény – Ikea – 7.990 ft
 9. VILGOT forgószék – Ikea – 17.990 ft
 10. Díszpárnák – Ikea – 1.990 ft-tól
 11. Led-es olvasólámpa állítható v. csíptethető – Chibo – 1.995 ft

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!