DettyDesign Lakberendezés

Patchwork a lakberendezésben

Mi is az a patchwork? Magyarul foltvarrást jelent, anyagok és minták együttes alkalmazása egy szetten belül. Különböző hatás érhető el a különböző foltvarrási technikák alkalmazásával.

Tudtátok, hogy idén tavasszal nagyon divatos patchwork ruhában járni? Nos, ami trendi a ruhadivatban, trendi a lakberendezésben is.

Több cég készít patchwork bútorokat, de kiemelkedik közülük egy angol cég, és egy libanoni cég.  Ők újraértelmezték a patchworkot: egy modern változatát hozták létre. Damasztot, japán selymet kombinálnak gazdag hímzésekkel, más luxus anyagokkal barokk bútoraikon, így hoznak létre valami nagyon egyedit. Igazi pompa és gazdagság árad ezekből a bútorokból. Egy-egy ilyen darab az otthonunkban igazi fókuszponttá válhat. Nézzétek! Lehet másolni, bármit be lehet vonni ilyen szabott-varrt textilekkel: komódot, lámpát, lehet kárpitozni kanapét. A képek elég inspirációt nyújtanak.

Kép

 

Képek

A Zigana Design modern, szögletes darabokat is készít.

Maradék tapéták a falon összeillő mintákkal és színekkel.
Kép

Egy gyönyörű ágytakaró, ezzel a technikával. Kép

Ez is egyfajta patchwork. Kép

És végül, de nem utolsó sorban, itt egy lakásbelső kép. Ebben a szobában tobzódnak a minták és anyagok. Talán itt elmondható, a kevesebb néha több. Ezt itt rossz példának hoztam fel, ne másoljátok! 🙂
Kép

 

 

 

Kommentek

Hozzászólás jelenleg nem lehetséges.

Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!