DettyDesign Lakberendezés

10 egyszerűen megvalósítható betű dekoráció

Előző bejegyzésemben feltettem a nagy kérdést, hogy szeretnétek-e, ha megszületne ez a poszt a feliratokkal. Pozitív visszajelzést kaptam, így itt van.

“A betű kulcsa a szellemi kincstárnak.”

Gárdonyi Géza

Tehát rajta, díszítsétek betűkkel, feliratokkal, idézetekkel lakásotokban a falakat, textileket, bútorokat! Nagy divatja van ennek mostanában. Tervezzétek meg alaposan, hova szeretnétek helyezni ezeket, és rajta! Bemutatok itt néhány inspirációs képet, milyen anyagokkal dolgozhattok, hogyan kezdjétek.

Készülhet a betű sima felületű hungarocellből.  A hungarocellt vághatjátok selejtvágóval (tapétavágó késsel), vagy elemes, összeszerelhető hungarocell vágóval, aminek a fűrész része felforrósodott szál. Ezt hobbiboltokban, házépítők boltjában, esetleg Gulliverben lehet kapni. Vágás után kicsit megcsiszolhatjátok a vágott éleket, majd lehet dekorálni.  A képen rajzszögekkel van díszítve, de ragaszthattok rá tapétát, csomagoló papírt, lehet festeni.

A kép szépen elmeséli, hogyan készültek ezek a betűk. Kartondobozt ki kell vágni a kívánt betűformára, ragasztani ahol kell, hogy 3 d-s hatású legyen, és jöhet az átkötés. Ez mindenképpen fontos, ezzel lehet teljessé tenni a betűt, elrejteni a csúnyább részleteket.  Az átkötés készülhet fonallal, szalaggal, kender kötéllel, de be is lehet csomagolni papírral, textillel.

Ezekhez a díszekhez fonal/kötél és szög/gombostű szükséges. Pontosan ki kell mérni a falra, hova szeretnénk helyezni, fel kell szerkeszteni a betűket, majd jöhet a szögek beütése.  A fonalakat ezután lehet elvezetni a szögek körül.

Készülhet fából is a betűnk, szövegünk. Hobbiboltokban lehet kapni fa betűket. Azokat festhetjük, csomagolhatjuk papírral, textillel stb. Itt rusztikusabb deszkákból, talán raklap deszkáiból készítették a feliratot. Megfelelő környezetben nagyon jól mutathat.

Bárki könnyen elkészítheti ezt a képet. Lepedővászonra nekünk tetsző szöveget lehet pingálni ecsettel, festékkel, majd ki kell feszíteni hungarocell táblára, vagy deszkára, akármire.

Gyermekszobákba ideális megoldás ilyen képkeretben elhelyezett zsírkrétából, ceruzából kirakott betű. Nappaliba, konyhába ennek mintájára parafadugókból is el lehet készíteni.

Még egy gyermekszobás kép. Illetve talán ez már egy kamaszé. Graffiti technikával laza stílusú, aforisztikus feliratot, vagy csak egyszerű szöveget lehet kreálni a szoba színeivel harmonizálóan. Ezt kamaszunk maga is elkészítheti. Biztosan nagy tetszést fog aratni a haverok körében is.

Ez nem kifejezetten falidísz, de nagyon-nagyon klassz. Mit gondoltok?

És végül, de nem utolsó sorban egy fantasztikusan átgondolt, megtervezett dekort mutatok képkeretekkel, betűkkel. Nagyon tetszik.

További faldekorációs ötletek: DettyDesign Lakberendezés DettyDesign Lakberendezés

Képek Képek Képek Képek Képek Képek Képek Képek

 

 

 

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!