DettyDesign Lakberendezés

8 ötlet Valentin napi dekorációhoz

Hamarosan itt van Valentin nap. Egy nap, mikor a sok rohangálásban egy kicsit elcsendesedhetünk, megállhatunk és kedvesünkre, szerettünkre koncentrálhatunk. Persze az ideális az lenne, ha az év minden napja ilyen lenne, de ez szinte lehetetlen. A mindennapi gondok elszürkíthetik a legnagyobb szerelmet is.

Tehát, álljunk meg egy kicsit, koncentráljunk RÁ arra a pár órára. Vajon minek örülne, mit szeretne? Tetszene neki, ha elmennénk valahová? Vagy inkább annak örülne, ha kettesben maradnánk? Bárhogy is lesz, kicsit megkoronázná a napot, ha az otthoni dekoráció is a szerelemre és szeretetre emlékeztetne. Lehet, hogy nem szeretitek a nagy felhajtást ezen a napon, azért biztosan ott mélyen magatokban örülnétek, ha meglepne a kedves valamivel. Nem így van?

De hát honnan is ered a Valentin napi szerelmes üdvözlés?

A legenda szerint a Valentin nap Szent Valentin, egy római pap nevéhez fűződik, aki a 3. században halt meg február 14-én.

Akkoriban a római birodalmat több oldalról is támadták. Hogy védve legyenek a külső agressziótól és a belső polgári zavargásoktól, több és több katonát kellett besorozni. Az akkori császár, II. Claudius úgy gondolta, hogy a házas, szerelmes férfi kevésbé tud hazája védelmére összpontosítani, ezért megtiltotta a házasságot.  Valentin szembeszállt a rendelettel, egymás után házasodtak általa a szerelmesek. Ez nem maradhatott sokáig titokban, börtönbe vetették. A börtönben szerelmes lett a börtönőr vak lányába, Júliába. Nem sokkal azelőtt, hogy mártírhalált halt, búcsú üzenetet küldött neki , amelyet így írt alá: a Te Valentinód. A hívők azt mondják, hogy Isten csodálatos módon meggyógyította a lányt, elmúlt vaksága, egyedül is képes volt elolvasni a levelet. Azóta vált hagyománnyá szerte a világban a szerelmes üzenetek küldése azon a napon.

Pár ötlet, hogy jól induljon (és jól fejeződjön be) ez a különleges nap. 🙂

Valentin napon, ha van gyermekünk, a kedves mellett ne hanyagoljuk el őket sem. Töltsük együtt a napot, készüljünk együtt erre az alkalomra, vonjuk be őket is a meglepetés készítésébe. Az adventi naptár példájára készítsünk velük Valentin naptárat. Pár gyufás skatulyát vonjunk be színes papírba, díszítsük szívecskékkel, tegyünk bele minden napra kis üzenetet, apró édességet, matricát. A gyerekeknek, vagy a kedvesnek. 🙂

Jól mutathat ablak előtt, ajtó fölött ez a szívecske girland.

Nagyon könnyű elkészíteni ezt az ajtókoszorút.

A legegyszerűbb dísz talán ez a rózsaszirom szív elkészítése az ágyon.

Valentin napi girlandok az egész lakásban felbukkanhatnak. Ha elmúlt az ünnep, kislány szobájában tovább dekorálhat.

Ez a dísz lufikból készült, bár nem a megszokott módon, nem felfújva, azért nem rossz. Mit gondoltok?

És utoljára, de nem utolsó sorban, vajon minek lehet a legnagyobb sikere gyermekeinknél és párunknál? A süteménynek. Süssetek valami finomságot! Lehet a kedvencüket egy kicsit megbolondítva elkészíteni. Mint itt:

Szép Valentin napot! Örömtelit, nevetőset, egyszerűt vagy giccseset, a lényeg, legyen valaki, akinek ajándékozhatunk, és legyen valaki, aki nekünk ad. Mert adni jó, de kapni is.  🙂

Képek
Képek
Képek
Képek

 

 

Kommentek


Kommenteléshez kérlek, jelentkezz be:

| Regisztráció


Üdvözlünk a Cafeblogon! Belépés Regisztráció Tovább az NLCafé-ra!